19• Cannelloni

Foto: Ediths Hapjes
+ 60 minuten - 2 personen (+ 2 diepvriesporties)

Ingrediënten
  • cannelloni pasta
  • 2 wortels
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 400 g tomaten
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 450 g gehakt
  • 120 ml vleesbouillon
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el panneermeel
  • 1 ei
  • 5 el gemalen kaas
  • peper
  • zout
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 500 ml melk
  • nootmuskaat
Instructies

Voorbereiding
  • Snij de prei, wortel en tomaat in stukjes.
  • Snipper de ui.
  • Pers de knoflook
    Bereiding
    • Verwarm de oven voor op 200°C.
    • Bak het gehakt.
    • Voeg de vleesbouillon toe.
    • Stoof de ui, wortel en prei.
    • Voeg de tomaten toe en kruid met Provençaalse kruiden.
    • Giet in de ovenschaal
    • Voeg de knoflook toe aan het gehakt en kruid met peper en zout.
    • Voeg de paneermeel, het ei en de kaas toe.
    • Vul de pastabuizen met gehakt en leg op de tomatensaus.
    • Smelt de boter
    • Voeg de bloem toe.
    • Voeg de melk toe.
    • Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
    • Giet over de pasta.
    • Bestrooi met gemalen kaas.
    • Bak 40 minuten in de oven.
    Tips
    Maak gerust de volledige portie klaar; eet 1/3 op en vries de andere porties in.

    BRON - Ediths Hapjes

    Reacties