41• Merveilleux

240 minuten
Foto: Goe Gebakken

Ingrediënten
  • 50 ml eiwit
  • 100 g kristalsuiker
  • 20 cl slagroom
  • 10 g poedersuiker
  • pure chocoladekrullen
    Instructies
    • Verwarm de oven voor op 90°C
    • Teken op een vel bakpapier cirkels van 6cm diameter. Hou er rekening mee dat de schuimpjes in volume toenemen. Leg er een ander bakpapier over dit sjabloon. Leg beide papieren op een bakplaat.
    • Klop het eiwit tot schuim en voeg er tegen het einde de kristalsuiker bij.
    • Spuit het eiwitschuim in rondjes met behulp van een spuitzak (met effen spuitmondje) op het bakpapier.
    • Haal het sjabloon-papier weg en schuif de bakplaat in de oven op 90°C. Laat de schuimpjes 2 tot 3 uren drogen. De schuimpjes zijn klaar als ze gemakkelijk van het bakpapier loskomen en krokant breken.
    • Laat de schuimpjes afkoelen.
    • Klop intussen de slagroom luchtig, maar niet te vast, met de poedersuiker.
    • Vul een spuitzak met een groot getand spuitmondje met de slagroom.
    • Spuit een flinke toef slagroom op de helft van de schuimpjes en zet er de andere helft als hoedje op. Zorg dat alle hoedjes mooi recht staan en zet de schotel met schuimpjes een uurtje in de vriezer.
    • Schraap intussen met een dunschiller chocoladeschilfers van een blok chocolade.
    • Haal de opgesteven gebakjes uit de vriezer en vul van elk gebakje de zijkanten op met slagroom. Smeer ook wat slagroom op de bovenkant. Rol ze meteen in de chocoladeschilfers.
    Tips
    Spaar het sjabloon om de volgende keer opnieuw te gebruiken.

    BRON - Goe Gebakken

    Reacties