62• Aardappelgratin met bloemkool en gehakt

Foto: Solo Open Kitchen
45 minuten - 2 personen
Ingrediënten
  • 250 g aardappelen
  • 250 g bloemkoolroosjes
  • 1 ui
  • 300 g gehakt
  • 25 g boter
  • 25 g bloem
  • 150 ml melk
  • 1 groentebouillonblokje
  • 40 g gemalen kaas
    Instructies

    Voorbereiding
    • Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes.
    • Maak bloemkoolroosjes.
    • Snipper de ui
      Bereiding
      • Verwarm de oven voor op 220°.
      • Kook de aardappelen.
      • Kook de bloemkoolroosjes.
      • Smelt de bakboter.
      • Voeg de bloem toe.
      • Voeg de melk en het bouillonblokje toe.
      • Voeg de helft van de kaas toe.
      • Bak het gehakt.
      • Voeg de ui toe.
      • Verdeel het gehakt over een ovenschotel.
      • Leg er de aardappelschijfjes op.
      • Leg er de bloemkoolroosjes op.
      • Overgiet met de kaassaus
      • Strooi de rest van de kaas erover.
      • Gratineer 20 minuten op 220°.
      Tips
      De oven hoeft hier niet aan te pas te komen, zo spaar je tijd en energie uit.

      Reacties