11• Croissants

Foto: Goe Gebakken


Ingrediënten
Instructies
  • Laat de margarine op kamertemperatuur komen.
  • Doe de bloem in een mengkom en maak een kuiltje.
  • Los de gist op in het water.
  • Doe het water, de gist en het ei in het kuiltje.
  • Strooi de suiker langs de kant op de bloem en begin te mengen.
  • Voeg het zout toe en kneed het deeg.
  • Rol het deeg uit tot een rechthoek.
  • Rol de margarine plat tussen vershoudfolie tot het zo groot is als de helft van het deeg.
  • Leg de margarine op de helft van het deeg en vouw dicht en rol nog even uit.
  • Toer het deeg
    • Verdeel het deeg in gedachten in 3 gelijke delen.
    • Vouw eerst het linkse deel naar binnen en dan het rechtse.
    • Rol het deeg opnieuw uit.
    • Herhaal nog 2 keer.
  • Versnij het deeg en maak er de gewenste vormen mee.
  • Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier en een handdoek erover en laat rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bak 15 - 20 minuten in de oven.
Tips
Je kan 1/4de van het deeg de eerste keer gebruiken en de rest invriezen voor later.
Laat de koeken 's nachts rijzen en steek ze 's morgen bij het opstaan in de oven voor superverse boterkoeken.

BRON - Goe Gebakken

Reacties