25• Vegetarische curry

4 personen

Ingrediënten
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl kurkuma
  • 2 peultjes kardemom
  • een snuifje chilipoeder
  • 4 zoete aardappelen
  • 6 tomaten
  • 4 uien
  • 4 groene chili's
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g boontjes
  • 200 g erwtjes
  • 200 ml kokosmelk
  • enkele takjes munt
  • enkele takjes koriander
  • peper
  • zout
  • rijst
    Instructies

    Voorbereiding
    • Verwarm de koriander en de komijn.
    • Stamp ze fijn en voeg de gram masala, chilipoeder, kurkuma en kardemom (zonder zaadhuls) toe.
    • Snij de uien, tomaten, aardappelen in stukken
    • Ontpit de chilli en snij fijn.
    • Pers de look.
      Bereiding
      • Fruit de ui.
      • Voeg de chili en de look toe.
      • Voeg de tomaten en de kruidenmix toe.
      • Voeg de aardappelen toe.
      • Voeg de kokosmelk toe.
      • Voeg de boontjes en de erwtjes toe.
      • Kruid met peper en zout.
      BRON - Workshop Femma

      Reacties