45• Roomsoezen/ éclairs

60 minuten
Ingrediënten
  • 1 dl water
  • 40 g boter
  • snuifje zout
  • 60 g bloem
  • 2 eieren
  • 1 ei
  • 6 el suiker
  • 5 dl melk
  • 2 el maïsbloem
  • 2 el vanillebloem (-pudding)
  • 1 el boter
  • snuifje zout
    Instructies
    • verwarm de oven voor op 200°C à 220 °C
    • breng het water met de 40g boter en het zout aan de kook
    • voeg de bloem toe en roer tot het deeg van de pan loskomt
    • haal de pan van het vuur, voeg de 2 eieren toe en roer tot een glad deeg
    • vet een bakplaat in en maak hoopjes van het deeg (langwerpig voor éclairs, rond voor soezen)
    • bak gedurende 15 à 20 minuten op 200°C à 220°C
    • klop het ei en de suiker luchtig
    • voeg 1/4de van de melk toe
    • voeg maïs- en vanillebloem toe
    • breng de rest van de melk aan de kook samen met de boter en het snuifje zout
    • giet het kokende mengsel bij het eimengsel
    • giet alles terug in de kookpan
    • zet op het vuur en roer goed tot pudding

    Reacties