60 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
- 1 dl water
- 40 g boter
- snuifje zout
- 60 g bloem
- 2 eieren
- 1 ei
- 6 el suiker
- 5 dl melk
- 2 el maïsbloem
- 2 el vanillebloem (-pudding)
- 1 el boter
- snuifje zout
Instructies
- verwarm de oven voor op 200°C à 220 °C
- breng het water met de 40g boter en het zout aan de kook
- voeg de bloem toe en roer tot het deeg van de pan loskomt
- haal de pan van het vuur, voeg de 2 eieren toe en roer tot een glad deeg
- vet een bakplaat in en maak hoopjes van het deeg (langwerpig voor éclairs, rond voor soezen)
- bak gedurende 15 à 20 minuten op 200°C à 220°C
- klop het ei en de suiker luchtig
- voeg 1/4de van de melk toe
- voeg maïs- en vanillebloem toe
- breng de rest van de melk aan de kook samen met de boter en het snuifje zout
- giet het kokende mengsel bij het eimengsel
- giet alles terug in de kookpan
- zet op het vuur en roer goed tot pudding
Reacties
Een reactie posten