55• Roerbak kip, groenten en noodles

Foto: 4Pure
15 minuten  - 2 personen

Roerbakkenwokken of omscheppend bakken is een van oorsprong uit Azië afkomstige kooktechniek voor het bereiden van voedsel in een wok (in Indonesië wadjan of wadjang), in sterk verhitte olie en op een hoog vuur. Hierbij wordt het gerecht continu omgeroerd (oorspronkelijk door de wok te schudden).*

Ingrediënten
  • 200 g kip
  • 200 g noodles
  • 1/2 broccoli
  • 1,5 wortelen
  • 1/2 prei
  • 0,75 el suiker
  • 2 el azijn
  • 1 el sojasaus
  • 50 ml water
  • 0,75 tl maiszetmeel
    Instructies

    Voorbereiding
    • Snij de kip, wortel en prei in stukjes.
    • Verdeel de broccoli in roosjes.
      Bereiding
      • Kook de noodles.
      • Bak de kip en zet aan de kant.
      • Kook de groenten samen met het water, de sojasaus, de azijn en de suiker.
      • Voeg de kip en de noodles toe.
      BRON - 4Pure - *Wikipedia

      Reacties