2 personen
Picadillo is een gerecht uit de Latijns-Amerikaanse en Filipijnse keuken. In de Filipijnen wordt het gerecht giniling genoemd. Het wordt gemaakt van gehakt en gesneden tomaten of tomatensaus. Het wordt vaak geserveerd met rijst, taco's, aardappelen of zelfs kroketten.*
Ingrediënten
Voorbereiding
Picadillo is een gerecht uit de Latijns-Amerikaanse en Filipijnse keuken. In de Filipijnen wordt het gerecht giniling genoemd. Het wordt gemaakt van gehakt en gesneden tomaten of tomatensaus. Het wordt vaak geserveerd met rijst, taco's, aardappelen of zelfs kroketten.*
Ingrediënten
- 1 ui
- 200 g gehakt
- 35 g tomatenpuree
- 100 ml water
- 1/4 bouillonblokje
- 150 g wortelen
- 125 g aardappelen
- 50 g erwtjes
- 1 tl tijm
- paprikapoeder
- zout
- peper
Instructies
Voorbereiding
- Snipper de ui.
- Snij de wortels, aardappelen in stukjes
Bereiding
- Fruit de ui.
- Voeg het gehakt toe.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe.
- Laat pruttelen tot de worteltjes en aardappelen gaar zijn.
Tips
De rest van het blikje tomatenpuree kan je invriezen voor de volgende keer.
De rest van het blikje tomatenpuree kan je invriezen voor de volgende keer.
INSPIRATIE - Miss Fromage - *Wikipedia
Reacties
Een reactie posten